Гриценко допитується у Медведька, кому роздають держдачі

Вівторок, 25 травня 2010, 11:07
 

Депутат від НУНС Анатолій Гриценко вдруге просить генпрокурора Олександра Медведька провести перевірку дотримання Конституції та законів при наданні державних дач посадовим особам.

Про це повідомляє прес-служба Гриценка.

"Звертаюсь до вас з проханням провести перевірку щодо правильного застосування Кабінетом міністрів та іншими органами державної влади закону "Про управління об'єктами державної власності" та Конституції (зокрема положення статті 19)", - йдеться у листі.

Крім того, Гриценко просить встановити відповідність нормативно-правових актів, на підставі яких здійснюється надання у використання держдач та відокремлених житлових будинків посадовим особам, вимогам Конституції та чинним законам.

Він також зазначив, що у відповіді Медведька на його попередній запит повідомлялося, що органи прокуратури здійснюють нагляд лише за додержанням законів, а питання надання у користування держдач та відокремлених житлових будинків регулюються підзаконними актами, "нагляд за додержанням яких на органи прокуратури не покладено".

"Разом з тим, у законі про прокуратуру йдеться й про те, що прокурорський нагляд за додержанням і правильним застосуванням законів... здійснюється генпрокурором і підпорядкованими йому прокурорами", - заявив Гриценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News