Янукович наказав Медведьку зайнятися журналістами

Субота, 29 травня 2010, 00:16
Президент Віктор Янукович доручив генпрокурору Олександру Медведьку розібратися у ситуації навколо львівської газети "Експрес".

Про це заявила заступниця глави адміністрації президента Ганна Герман в ефірі 5 каналу.

"Я ознайомлювала президента з тим листом, який передали журналісти, і президент видав доручення на Генпрокуратуру Медведьку, щоб негайно цю справу з'ясувати і зробити все, щоб не було жодного зволікання з розслідуванням цієї справи", - сказала вона.

"Це такий приклад, того, як ми можемо разом, якщо журналісти будуть активні, не будуть мовчати, а я буду вашим посередником, контролювати такі речі", - зазначила Герман.

Як відомо, у четвер журналісти "Експресу" передали Герман відкритий лист та документи, що підтверджують факти системного тиску на газету.

Раніше редакцію "Експресу" тричі обстрілювали невідомі, скоєно декілька замахів на головного редактора газети.

Також порушено справу проти директора видання, прокуратура звернулась до суду з позовом, у якому вимагає "заборонити газеті поширювати інформацію" про махінації прокурорів.

Журналісти провели кілька акцій проти тиску на газету, зокрема, перекривали рух на міжнародній трасі Київ-Чоп та приковували себе залізними ланцюгами до останнього вагону потяга Будапешт-Москва у Львові.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування