Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали вважають закон, що обмежує свободу зібрань, найдемократичнішим

Понеділок, 14 червня 2010, 14:40


У Партії регіонів вважають закон, який ускладнює процедуру підготовки мирних зібрань, "одним з найдемократичніших" в історії незалежності України.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу в понеділок.

Він нагадав, що відповідний законопроект №2450 був свого часу внесений урядом Юлії Тимошенко, після чого був доопрацьований депутатами Верховної Ради.  

"Якщо бути об'єктивним, то це, напевно, найдемократичніше написаний законопроект на цю тему за всю історію незалежності нашої держави", - заявив Єфремов.

"Нас не лякає цей законопроект, нас дивує організація масових акцій щодо даного питання. Мені здається, в такій ситуації це не досить солідно", - додав він.

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Литвин також нагадав, що парламент отримав цей документ "як спадщину" від попереднього уряду.

"Цей законопроект потрапив до комітету, який очолює мій колега, і вони (члени комітету) цей закон зробили прийнятним, людським та цивілізованим", - сказав спікер.

"Якщо сьогодні потрібно не читати цей законопроект і не бажати працювати в робочій групі, то можна проводити відповідні акції, в тому числі і проти Литвина", - заявив він.

"Я вдячний організаторам цієї акції, бо половину минулого тижня я був у відрядженні і дехто вже забув моє прізвище - а зараз згадали", - сказав спікер, іронізуючи.

При цьому Литвин наголосив, що він прийшов до будівлі парламенту між протестувальників і поспілкувався з ними, "хоча міг би піти підземним переходом".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування