Екс-суддя Зварич намагався з'їсти свою справу. Згриз 600 аркушів

Середа, 16 червня 2010, 11:11
 

Екс-суддя Львівського апеляційного суду Ігор Зварич намагався відтермінувати початок суду всіма можливими методами.

Про це пише "Газета по-киевски", зазначаючи, що у вівторок сплив термін, відведений Зваричу судом на прочитання кількох десятків томів своєї справи.

"У прокуратурі кажуть, що коли Зваричу давали ознайомитися зі справою, він виривав сторінки, навіть гриз їх і таким чином зіпсував 600 аркушів. У слідстві навіть обговорюють версію, що адвокати потім виносили вирвані сторінки і викидали, намагаючись у такий спосіб відстрочити початок суду. Але у слідчих були копії, і все поновили в лічені дні", - пише газета.

Крім того, за даними видання, з деякими епізодами справи Зварича намагаються маніпулювати, зокрема, виділили в окреме провадження момент, коли Зваричу приносить хабар у $150 тис. колега з Івано-Франківської області - суддя Петро Черепій.

Джерела газети у Генпрокуратурі вважають, що сам Зварич не міг би вирішити проблему Черепія без допомоги голови ВАСУ Олександра Пасенюка. Тому є припущення, що левова частка грошей повинна була відійти Пасенюку.

Цей епізод виділили в окрему кримінальну справу і відправили аж до Тернопільської прокуратуру, як вважають у слідстві, щоб "поховати".

"Подейкують, що тамтешній слідчий бере участь у застіллях із суддею Черепія і розслідувати проти нього справу не збирається. Таким чином, Пасенюк опиняється поза зоною досяжності - його не може дістати ні прокуратура, ні Вища рада юстиції, де вже давно лежить подання на позбавлення його суддівської мантії", - пише газета.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування