У Януковича переконані, що студента у міліції "закатували"

Четвер, 17 червня 2010, 23:44
Студента Ігоря Індила "закатували" у Шевченківському РВВС міста Києва.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман в ефірі ТРК "Україна".

"Якби ми були справді вільною країною, то сотні тисяч молодих людей цілодобово стояли б біля Шевченківського РВВС і таки добилися б того, щоб у відставку пішли і були притягнуті до кримінальної відповідальності ті, хто вбили цього хлопця", - сказала вона.

"Я не вірю у версію міліції про те, що та дитина впала і забилася на лінолеумі. Можливо, я погана влада, бо я маю вірити міністру внутрішніх справ, але я мама, і я в це повірити не можу, бо я знаю, як та мама приїжджала за тілом своєї дитини", - зазначила Герман.

"Якби ми мали справді вільне суспільство, суспільство високої свідомості, то молоді люди масово вийшли б на захист того хлопця, якого закатували у тому слідчому ізоляторі", - наголосила вона.

Як відомо, у Шевченківському райуправлінні міліції в Києві помер майже 20-річний студент Ігор Індило. За результатами першої експертизи, причина смерті - травма голови. У міліції стверджують, що Індило був дуже п'яний і сам декілька разів упав і вдарився.

28 травня у зв'язку із загибеллю студента прокуратура порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками райвідділу міліції - за ст. 365 Кримінального кодексу, санкція за якою передбачає позбавлення волі до 10 років.

Начальник Київської міліції Олексій Крикун усунув від виконання обов'язків начальника Шевченківського райуправління міліції, його заступника, помічника начальника чергової частини - оперативного чергового та дільничного на час проведення внутрішнього службового розслідування та розслідування прокуратурою цієї кримінальної справи.

Про необхідність ексгумації тіла Індила заявляла уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, яка переконана, що студента вбили.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування