Азаров: Коломойський порізав би "Луганськтепловоз" на металобрухт

П'ятниця, 18 червня 2010, 21:58
Конкурс з продажу "Луганськтепловозу" призведе до позитивних результатів для роботи заводу.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров в ефірі 5 каналу.

Як відомо, 15 червня Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод" (Росія), що входить до російського "Трансмашхолдингу", була визнана переможцем конкурсу з продажу 76,001% пакета акцій ВАТ "Луганськтепловоз".

"Хто ще міг би виграти цей конкурс, і що б він робив з Луганським тепловозобудівним заводом? Він міг би виграти цей конкурс і порізати завод на металобрухт, тому що у нього не було б замовлень", - сказав прем'єр.

"Ми знаємо, про кого йде мова", - додав Азаров. На питання, чи йде мова про компанію, яка "зараз бореться в судах", він відповів: "Так".

Як відомо, результати конкурсу з продажу "Луганськтепловозу" оскаржить у судах компанія Ігоря Коломойського "Мантара Холдинг".

"У них немає ні замовлень на продукцію цього підприємства, немає плану навіть, що вони хотіли б робити з цим підприємством, крім одного - порізати цей завод на металобрухт, а майданчик використовувати невідомо для чого", - заявив прем'єр.

"Якщо дивитися правді в очі, то ось цей інвестор ("Брянський машинобудівний завод") єдиний, хто може забезпечити роботою, замовленнями це підприємство, провести модернізацію", - вважає Азаров.

Відповідаючи на питання щодо законності проведення конкурсу з продажу "Луганськтепловозу", він заявив: "Що важливіше, шашечки чи їхати?".

"Мені цікаво, щоб завод, на якому працює 5 тисяч осіб, а в кращі роки працювало понад 10 тисяч, який є містоутворюючим, працював, щоб були робочі місця, щоб люди отримували зарплату", - сказав прем'єр.

"Приклади, коли безліч підставних фірм бере участь у конкурсі заради незрозумілих цілей, мені відомі, їх сотні. Я абсолютно чітко розумію, що іншого виходу для цього заводу не було", - зазначив Азаров.

"Як проводився конкурс - я в деталі не заглиблювався, не розбирався. За це несе відповідальність Фонд держмайна", - додав він.

"За інформацією Фонду, конкурс пройшов відповідно до законодавства, і у мене немає ніяких сумнівів, що цей конкурс призведе до позитивних результатів для роботи цього підприємства", - підкреслив прем'єр.

Раніше перший віце-прем'єр Андрій Клюєв заявив, що уряд не виключає, що на аукціоні з продажу "Луганськтепловозу" була змова компаній.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News