Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддів КС поки не усунули, а вирішують їхню долю

Вівторок, 22 червня 2010, 14:34

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів розглядається питання про легітимність призначення на посади трьох суддів Конституційного суду.

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомили у Вищій кваліфікаційній комісії суддів.

"У провадженні Вищої кваліфікаційної комісії є матеріали відносно трьох суддів Конституційного суду щодо припинення їх відставки з посади суддів Верховного суду", - повідомили у ВККСУ у вівторок.

Це стосується суддів КС Ярослави Мачужак, Івана Домбровського і Анатолія Дідковського, призначених за квотою з'їзду суддів.

Разом з тим, керівник прес-служби Конституційного суду Юлія Вагапова повідомила, що КС не приймав жодних рішень про усунення даних суддів із займаних посад, оскільки таке рішення може прийняти лише орган, який призначив цих суддів, або ВККСУ.

Як відомо, раніше Коммерсант-Україна писав, що Мачужак, Домбровський і Дідковський, призначені за квотою З'їзду суддів, усунені від роботи на невизначений термін.

Також, за даними видання, до РСУ надійшов офіційний лист спікера Володимира Литвина з проханням ініціювати проведення З'їзду суддів і розглянути питання про заміну трьох суддів КС, делегованих суддівським корпусом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування