Азаров вирішив, що "все стає на свої місця", і озвучив план на 10 років

П'ятниця, 16 липня 2010, 12:24

Прем'єр Микола Азаров вважає, що вибір народу на користь чинної влади і її дії з подолання криз співпадають із положеннями Декларації про суверенітет України.

Про це він заявив у промові на врочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 20-ї річниці з часу ухвалення цієї декларації.

Азаров зазначив, що положення Декларації про виключне право народу розпоряджатися національним багатством, а парламенту - виступати від його імені, принципи розподілу влади, прагнення до безблоковості й без'ядерності тощо - досі актуальні.

"Нинішній вибір народу України на користь єдиної, сильної влади, впевнений рух держави у напрямку подолання економічних та політичних криз співпадає з дороговказами Декларації про суверенітет", - переконаний прем'єр.

За словами Азарова, "нині все стає на свої місця, базові принципи Декларації повертаються".

Він зазначив, що Верховна Рада ухвалила закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики, який "нарешті упорядкував бачення: яку ж Україну ми будуємо", а президент Віктор Янукович проголосив програму соціально-економічних реформ.

"Уже ці віхи є величезним поступом на шляху забезпечення верховенства права, зміцнення демократичних засад існування нашої держави, на шляху розвитку економіки", - переконаний Азаров.

Втім, він визнав, що "сьогодні Україна стоїть перед великим історичним викликом".

"Ми визначилися, що старий потенціал, отриманий нами у спадок, вичерпався. Світова криза прискорила розуміння того, що альтернативи кардинальному оновленню всіх сфер життєдіяльності держави немає", - сказав Азаров.

"За 10 років Україна має пройти великий шлях: стабілізувати ситуацію, подолати кризу, здійснити структурні реформи, модернізувати економіку і суспільні відносини, досягти європейських стандартів життя", - заявив він.

На "новому історичному витку", сказав прем'єр, треба "здійснити практично все те, про що думали, що визначали для держави творці Декларації про Державний суверенітет України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування