Грищенко розповів, чим займеться Україна в Європі

Неділя, 18 липня 2010, 10:57
Україна очікує від ОБСЄ більш практичної роботи над зміцненням миру та безпеки в Європі.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко на засіданні неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі в казахському місті Алмати, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Глава МЗС зазначив, що для України, як позаблокової держави, особливе значення має зміцнення безпеки та довіри на європейському континенті, і в зоні відповідальності ОБСЄ в цілому.

На думку Грищенка, в ОБСЄ повинна бути суттєво посилено роботу в напрямку попередження конфліктів, яка до цих пір, як показали недавні трагічні події в Киргизстані, не була достатньо ефективною.

"Дискусії заради дискусій не мають сенсу. У рамках ОБСЄ необхідно визначити чіткі пріоритети, в список яких, безумовно, повинні увійти попередження і вирішення конфліктів, продовження процесу роззброєння, зміцнення довіри, забезпечення неможливості створення зон з різними рівнями безпеки", - заявив він.

Міністр уточнив, що саме на цих питаннях планує зосередитися Україна, "якщо отримає право головувати в ОБСЄ у 2013 році".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News