Гриценко хоче кримінальну справу проти міністра

Середа, 28 липня 2010, 11:54

Генпрокуратура має порушити кримінальну справу проти міністра оборони Михайла Єжель, вважає депутат від НУНС Анатолій Гриценко.

Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді", коментуючи інформацію про те, що заступнику міністра оборони Олександру Черпіцькому повторно відмовлено у доступі до державної таємниці.

"Вже кілька місяців поспіль на посту заступника міністра оборони перебуває Олександр Черпіцький. Цього чиновника журналісти називають не інакше, як "Чепчиком", згадуючи його кримінальне минуле і проблеми з правоохоронними органами", - пише Гриценко.

За його словами, Єжелю, Головному управлінню державної служби при Кабміні і Військовій контррозвідці відомо про те, що СБУ двічі відмовила Черпіцькому у дозволі на допуск до державної таємниці.

"Як мав би правильно діяти міністр? Одразу після отримання негативного висновку СБУ внести до Кабміну подання на звільнення Черпіцького. Цього не зроблено. Дотепер!", - обурився Гриценко.

Він також висловив здивування тим, чому Єжель "дозволяє чиновнику без допуску бути присутнім на засіданнях колегії Міноборони, на нарадах керівного складу Міноборони і Генштабу, де ставляться завдання і поширюється інформація, що становить державну таємницю".

"Хто дав право Єжелю порушувати закон? Чому мовчить Військова контррозвідка СБУ? Адже це одна з основних її функцій - захищати державні секрети, не допускати витоку таємної інформації?!", - запитав Гриценко.

На думку депутата, керівництво держави не реагує на цю ситуацію або через коаліційні домовленості, або комерційні інтереси - "бажання "нагріти руки" на майні Міноборони, адже Черпіцький до того ж очолює Департамент надлишкового майна і земель військового відомства".

Як відомо, раніше "Дзеркало тижня" писало, що Черпіцький фігурував у міліцейських хроніках під прізвиськом "Чепчик" і в біографії при вступі на посаду заступника міністра не вказав, чим займався протягом майже п'яти років.

Також у своїй в автобіографії він вказав, що "проходив строкову службу в Житомирському військовому окрузі", якого насправді не існувало.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News