Портнов: Українську мову з судів ніхто не витискав

Вівторок, 10 серпня 2010, 08:49

Заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов заперечує, що новий закон про судоустрій допускає ведення судового процесу російською мовою.
Про це він сказав в інтерв'ю Коммерсант-Україна.

"Судочинство в Україні здійснюється українською мовою - це чіткий базовий принцип, і він записаний у законі. Що стосується національних меншин і людей, які не володіють українською, вони мають право говорити тією мовою, якою вони вміють, а суд зобов'язаний надати всі можливості для того, щоб професійно перекласти його свідчення", - сказав Портнов.

"Але кожен суддя повинен вести процес державною мовою, і це не привід для дискусії. На сьогоднішній день закон також передбачає, що весь документообіг ведеться українською мовою", - додав він.

Як відомо, раніше ЗМІ писали, що новий закон про судоустрій дозволяє використання регіональних мов у судах.

"І раніше в різних законах були різні положення щодо мови. У кримінальних процесах кожен раз у суді окремо вирішувалося питання, якою мовою вести процес. Тоді як, скажімо, у цивільних процесах було обов'язковим застосування української мови. Тепер скрізь буде, як в кримінальному", - говорив БЮТівець Святослав Олійник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...