БЮТ просить Януковича припинити репресії

Середа, 11 серпня 2010, 16:34

У БЮТ заявляють, що влада розгорнула переслідування членів партії "Батьківщина" по всій країні.

"Лише протягом кількох останніх тижнів представники силових структур здійснили невиправдані захоплення осередків партії та громадських приймалень народних депутатів від БЮТ у низці областей України", - йдеться у заяві партії.

Зокрема, у БЮТ зазначають, що на громадську приймальну БЮТівця Костянтина Бондарєва, який очолює київський обласний осередок партії, "спецпідрозділи силових структур здійснили напад".

"У Черкасах, під безглуздими, надуманими приводами представники силових структур здійснили обшук у приміщенні обласного осередку партії, внаслідок чого була вилучена партійна документація", - заявили у БЮТ.

Останнім прикладом "показової і цинічної розправи над активістами партії "Батьківщина" у БЮТ називають "захоплення офісу Кримської республіканської партійної організації "ВО "Батьківщина" озброєними працівниками СБУ".

На думку БЮТівців, єдине, що може допомогти владі "втриматися на владному Олімпі - це тотальне захоплення влади на усіх рівнях, в тому числі шляхом придушення, по суті, єдиної опозиційної сили, якою є партія "Батьківщина", очолювана Юлією Тимошенко".

"Саме тому влада запустила репресивну машину залякування, шантажу та погроз проти членів партії "Батьківщина" в масштабах всієї країни. За допомогою правоохоронних органів здійснюються напади на приміщення "Батьківщини", чиниться тиск на активістів партії", - йдеться у заяві.

У БЮТ підкреслюють, що влада на місцях "робить усе, щоб паралізувати роботу осередків опозиційної партії та заблокувати діяльність народних депутатів, депутатів всіх рівнів від нашої політичної сили і майбутніх кандидатів від партії "Батьківщина".

"З огляду на це, фракція БЮТ у Верховній Раді заявляє рішучий протест проти таких дій. Ми звертаємось до гаранта Конституції, до усіх представників владної вертикалі на місцях чітко дотримуватись вимог Основного закону стосовно права людини на свободу політичних уподобань та політичну діяльність, негайно припинити свавілля, переслідування інакомислячих, залякування та переслідування громадян, які є членами ВО "Батьківщина", або симпатизують нашій політичній силі", - йдеться у заяві.

У БЮТ вважають, що така практика призведе до того, що "Україна знову буде вкинута у вакханалію беззаконня".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...