Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков хоче урізати чиновників

Субота, 28 серпня 2010, 19:52
Віце-прем'єр Борис Колесніков наполягає, що без глобального перегляду державного апарату прорив неможливий.

Про це він заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Мій друг Рінат Ахметов любить розповідати таку історію. У 98-му році я пішов працювати віце-президентом у футбольний клуб "Шахтар". Зараз це почесна посада, а тоді була менеджерською", - розповів віце-прем'єр.

"В апараті клубу працювало 85 осіб. Через три тижні я залишив 18 осіб. І все працювало, як годинник", - заявив Колесніков.

"І маю намір вам повідомити, що нічого в моєму світогляді за 12 років не змінилося. Я був, є і буду прихильником того, що службовців має бути мінімум", - підкреслив він.

"Ви замислювалися, чому елітне Перше управління КДБ СРСР було одне, а ОБХСС в кожному районі - своє? Відповідь проста: де ж ви візьмете стільки розумних?", - зазначив віце-прем'єр.

За словами Колеснікова, "цей приклад можна екстраполювати і на владу".

"По-перше, велика кількість - нульова якість. По-друге, деконцентрація витрат не дає можливість залучати молодь. І, як мені здається, це найбільша проблема", - зазначив він.

"У мене сьогодні немає можливості запросити випускника, наприклад, Могилянки у правовий департамент на цю зарплату", - додав віце-прем'єр.

"Я пропоную концентрацію. Вдесятеро менше чиновників і в п'ять-шість разів вище зарплату. І якщо на це не вистачить політичної волі, то ми приречені. Незалежно від того, який буде уряд", - сказав Колесніков.

"Я кажу своїм колегам: "Якщо б ви були в бізнесі, то з вашої швидкістю прийняття рішень ви були б банкрутами", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...