У Азарова розповіли, коли знадобитися "податкова біблія"

Субота, 28 серпня 2010, 21:35
Податковий кодекс має бути прийнятий не пізніше остаточного варіанту держбюджету на 2011 рік.

Про це заявив віце-прем'єр Борис Колесніков в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

За його словами, новий бюджет має бути підготовлений на його основі. "Думаю, що оптимальними термінами будуть 1 листопада - 15 грудня. Коли остаточно затверджується бюджет", - сказав віце-прем'єр.

Крім того, Колесніков заявив, що у тіні перебуває 55-60% доходів бюджету.

"А це говорить про те, що зарплата медиків та вчителів має бути як мінімум удвічі більша. Немає якості? Зрозуміло. Але зараз давайте про якість послуг не говорити", - зазначив він.

"Вони ж отримують удвічі менше не тому, що неякісні фахівці, а тому що не беруть участі в розподілі недозібраних доходів держави", - заявив віце-прем'єр.

Крім того, він повідомив, що в Криму можуть бути введені галузеві пільги.

"Для Криму головна пільга - це нульова ставка податку на прибуток для готелів. Крім того, по Криму готується окрема програма. Як, до речі кажучи, і по Карпатському регіону, іншим туристичним регіонам країни", - сказав Колесніков.

"Але пільги там будуть тільки галузеві", - підкреслив він.

За словами віце-прем'єра, "держава буде компенсувати процентну ставку по кредитах для українських підприємств при будівництві нових готелів, що забезпечить їм можливість конкурувати з західними колегами".

"У президента вже обговорюється питання про створення цілого ряду опріснювальних заводів для Криму, щоб забезпечувати його водою для технічних цілей. При такій стратегії підтримки йти від податків буде невигідно", - зазначив Колесніков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування