Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Один із "творців" ТВі розповів, як його прослуховували

П'ятниця, 10 вересня 2010, 10:22

Із літа 2009 року у телекомпанії ТВi працювала система, яка дозволяла записувати всі телефонні дзвінки, які проходять через сервер ТВi.

Про це заявив радник співвласника телеканалу ТВі Володимира Гусинського, генеральний менеджер компанії Media-Most International Ігор Малашенко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

Він зазначив, що "зв'язаний деякими обмеженнями у зв'язку з процесом, який іде зараз у Верховному суді штату Нью-Йорк, - Володимир Гусинський звинувачує Костянтина Кагаловського в незаконному привласненні 50% телеканалу ТВi", тому що виступає в цій справі як свідок, у цій же якості давав свідчення минулого тижня у Лондоні.

"Я не можу дослівно цитувати те, що говорили адвокати протилежної сторони. Але з того, які питання мені задавали, я склав собі цілком певну картину", - сказав Малашенко.

"Улітку минулого року нібито на прохання журналістів ТВi на телекомпанії була запущена система, яка дозволяла записувати всі телефонні дзвінки, що проходять через сервер Твi. Це було зроблено для того, щоб журналісти мали можливість записувати інтерн'ю", - заявив він.

"Протягом тривалого часу за допомогою цієї системи записувалися й мої розмови. В Іспанії, де живе моя дружина, у мене є домашній офіс. Дзвінки звідти довгий час проходили через сервер ТВi", - додав Малашенко.  

На запитання, чи надали адвокати записи інших його бесід, крім особистих розмов із дружиною, наприклад із партнерами, він сказав: "До справи залучені чотири моїх розмови із дружиною, що відбулися в жовтні-грудні 2009 року".

"Я не давав згоди на запис і не знав, що мене записують. До того ж я не можу гарантувати, що записи не піддавалися монтажу, що в них не переставлені шматки. У тому, що записувалися мої розмови з мобільного, коли я перебував у Києві, у мене немає жодних сумнівів: чутно вуличний шум, мою розповідь про Київ, опис снігопаду й великої автомобільної пробки біля Опери", - сказав Малашенко.

Він не боїться, що після оприлюднення цієї інформації ТВi може подати на нього до суду: "Нехай подають. Для того щоб установити істину, є слідство й суд".

"Наші юристи зараз працюють над тим, щоб забезпечити доказову базу, причому не тільки в Україні, але й у США. Напевно, є сенс поговорити зі співробітниками телеканалу, технічним директором... Мені, наприклад, цікаво, чи візьме він усе на себе чи розповість, хто йому дав вказівку мене записувати, і чи дійсно журналісти просили записувати всі можливі дзвінки?", - зазначив Малашенко.

Його також не хвилює, що викладені ним факти можуть зашкодити ТВi. "Я майже 2 роки працював над створенням ТВi. Але на сьогодні з телеканалу він перетворюється на піар-контору і "центр незаконної прослушки", і це мене дуже засмучує", - сказав Малашенко.

При цьому він уникнув запитання, чи не є він інструментом у руках власника групи "Інтер" і голови СБУ Валерія Хорошковського.

"Мене не хвилює, який ярлик на мене начеплять. Мене цікавлять факти, а вони незаперечні - мене прослуховували! І я це не придумав. Ці дані надала інша сторона - не Гусинський, а адвокати Кагаловського. Якщо Хорошковський, як деякі стверджують, наступає на свободу преси - це, звісно, погано, але коли її захищає Княжицький - це ще гірше!", - заявив Малашенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
Усі новини...