Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони улаштують мовний вибух через два тижні?

П'ятниця, 10 вересня 2010, 12:58

 У БЮТ прогнозують, що коаліційний проект закону про мову буде внесений на розгляд парламенту вже наступного пленарного тижня.

Про це заявив заступник лідера фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Шкіль у п'ятницю на брифінгу, відповідаючи на питання журналістів.

Як повідомляє Лігабізнесінформ, зокрема, Шкіль сказав: "Я думаю, що наступного пленарного тижня це буде одна з основних вибухових процедур, що передбачається у Верховній Раді".

"Я вважаю, що саме так це і готується. Оскільки закріпити свою перемогу вони (регіонали, - ред.) хочуть, мабуть, у Криму і на сході на місцевих виборах і саме зараз, на цьому пленарному тижні, він був внесений у парламент, на цьому і наступному тижні має обговорюватися в комітетах і вже наступного пленарного тижня, тобто через тиждень я припускаю розгляд. Можливо, це буде в четвер", - припустив депутат.

Викладаючи позицію фракції з приводу даного законопроекту, Шкіль відзначив, що запропонований у законопроекті термін "регіональні мови і мовні групи" є неконституційним й антизаконним, надання регіональним мовам статусу офіційних на визначених територіях по всіх сферах державного життя призведе до припинення національного відродження".

"Я упевнений, що саме це питання буде вкинуте у парламент для того, щоб розколоти і Верховну Раду в тому числі, щоб впливати на ці процеси з Банкової і намагатися впроваджувати сумнівні передвиборні обіцянки Партії регіонів", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування