Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Голос" Азарова заперечує, що ставив журналістам вимоги й погрожував

Вівторок, 21 вересня 2010, 12:02


Прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко запевняє, що не висував журналістам вимог надання інтерв'ю Миколою Азаровим, і не погрожував їм.

Про це йдеться в його заяві, надісланій "Українській правді" у відповідь на слова оглядача журналу "Кореспондент" Ірини Соломко про те, що були такі факти.

"Не можу погодитися зі сказаним в "Українській правді" пані Соломко", - заявив Лук'яненко.

Він наголосив, що "прем'єр-міністр Микола Янович Азаров відкритий для критики, абсолютно відкритий для журналістів і не висуває ніяких вимог для спілкування".

"Відповідно, не висуває вимог і прес-служба глави уряду. Про це незаперечно свідчать численні інтерв'ю, брифінги, прес-конференції тощо прем'єра, під час яких журналісти вільно ставлять будь-які питання і отримують відповіді. Так буде і далі", - запевнив Лук'яненко

За його словами, "єдина перешкода - надзвичайно щільний робочий графік прем'єр-міністра, що об'єктивно не дає можливості задовольнити всі звернення журналістів".

"Я нікому ніколи не погрожував і не ставив ніяких умов, крім дотримання європейських журналістських стандартів і чинного законодавства (цю вимогу я висуваю і до себе)", - заявив прес-секретар Азарова.

"До речі, свідками розмови на "Інтері" були колеги, які брали участь в програмі "Велика політика", - додав він.

Крім того, Лук'яненко заявив: "Дійсно, пані Соломко робить граматичні помилки і тенденційно викладає факти - вона сама змушена була це визнати, коли після однієї публікації я звернув її увагу на необ'єктивний виклад фактів і підкреслив, що у неї були всі можливості принаймні з'ясувати іншу точку зору, ніж та, на яку пані Соломко спиралася. Саме в цьому непорозуміння, а не в придуманих "проявах цензури".

"Підкреслюю, журнал "Кореспондент" відмови в інтерв'ю не отримував", - додав прес-секретар прем'єра.

"Принагідно заявляю, що з величезною повагою ставлюся до колег-журналістів, які добросовісно виконують свою роботу, і завжди буду добросовісно виконувати свою", - запевнив Лук'яненко.

Водночас, "Українська правда" протягом 3-х місяців не отримала від Азарова відповіді на інформаційний запит щодо проживання прем'єра у резиденції у Конча-Заспі. Загалом було спрямовано 3 запити - на жоден не було отримано відповіді.

Згідно з офіційною інформацією урядової канцелярії, ці запити були розписані на Лук'яненка.  

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування