Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича скромно вирішили промовчати про майбутнє рішення КС

Четвер, 23 вересня 2010, 13:23
 

В адміністрації президента вважають некоректним говорити про можливі наслідки скасування політреформи 2004 року.

"Ми не хотіли б, по-перше, прогнозувати рішення суду, по-друге, відповідати про наслідки (рішення КС) до його оголошення", - сказала представник президента в КС Олена Лукаш журналістам у перерві засідання КС.

"Це було б некоректно по відношенню як до народних депутатів, так і до шановних членів Конституційного суду", - додала вона.

На питання про те, є чи в адміністрації президента плани по подальшому врегулюванню ситуації після можливого скасування політреформи 2004 року, Лукаш заявила: "Безумовно, ми очікуємо на подальшу політичну й конституційну процедуру".

На питання, чому немає змагальності сторін у даному судовому процесі, вона сказала, що "цей процес відрізняється від того, до якого ми звикли в судах загальної юрисдикції".

Зокрема, Лукаш підкреслила, що конституційність політреформи 2004 року оскаржили в КС не тільки 252 представника нинішньої парламентської коаліції, але й раніше - члени фракції БЮТ і "Наша Україна - Народна самооборона".

"Всі депутати усвідомлюють, що під час прийняття цього закону була порушена конституційна процедура", - підкреслила Лукаш.

При цьому вона відмовилася робити прогнози про те, скільки триватиме розгляд даної справи в КС.

Вона нагадала, що процедура розгляду справи в КС складається із двох частин: відкритої й закритої.

Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування