Азаров сказав президенту Польші, що в Україні все стабільно

Субота, 25 вересня 2010, 17:50

Прем'єр Микола Азаров 30 вересня здійснить офіційний візит до Республіки Польща

Про це він сказав під час зустрічі з президентом Польщі Броніславом Коморовським у Харкові, повідомляє прес-служба Кабміну.

Азаров повідомив Коморовському, що проведе у Варшаві переговори з главою польського уряду Дональдом Туском, де буде розглянуто підготовку двох країн до Євро-2012.

Він висловив сподівання, що матиме нагоду ще зустрітися з президентом Польщі як у Варшаві, так і в Ялті, де Коморовський братиме участь в конференції в рамках Ялтинської економічної стратегії.

Азаров також відзначив високий рівень українсько-польських відносин та інтенсивність діалогу між двома країнами.

"Ми маємо дуже гарний рівень торгово-економічних відносин, товарообіг демонструє значне зростання. Сподіваюся, що ми зможемо піднятися на ще вищі сходинки", - сказав він.

Прем'єр також зазначив, що в Україні склалася стабільна соціально-економічна ситуація.

Азаров заявив, що, перш за все, вдалося стабілізувати фінансову ситуацію і переламати негативні тенденції в економіці. Хоча, за словами Глави Уряду, криза далеко ще не подолана і відновлювати докризові обсяги економіки доведеться ще певний час.

"Але, об'єктивно, позитивні зрушення в Україні очевидні. До речі, їх відзначають зарубіжні експерти, рейтингові агентства і покупці українських цінних паперів. Так вчора делегація ЄБРР в першу чергу відзначила таке досягнення України як політична стабілізація і фінансова стійкість. Підкреслюю, це об'єктивні оцінки, і досягнуте треба берегти і примножувати", - сказав він.

Азаров також заявив, що Україна зацікавлена в активізації торгово-економічних, культурних, туристичних та інших відносин з Польщею.

"Подивіться, сьогодні президент Польщі відвідав Харків, 30 вересня з офіційним візитом я буду у Варшаві, а 1 жовтня президент Польщі знову прибуде в Україну на конференцію в рамках Ялтинської економічної стратегії. Зрозуміло, що під час таких зустрічей ми обмінюємося думками, шукаємо шляхи розвитку відносин. Тобто діалог можна назвати досить інтенсивним", - сказав Азаров.

Прем'єр зазначив, що питань, які треба вирішити двом державам, багато.

Зокрема, Україна зацікавлена у створенні зони вільної торгівлі з Європою, запровадженні безвізового режиму.

"Сьогодні чи в будь-який інший день громадяни Польщі можуть безперешкодно приїхати в Україну, схилитися могилам рідних і близьких. У Польщі ж неменше могил наших батьків і дідів, і наші громадяни також мають право відвідати їх", - підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування