Азаров посміявся над "страшилками" Тимошенко

Вівторок, 12 жовтня 2010, 12:47
Прем'єр Микола Азаров заявив, що у вересні в Україні була надзвичайно висока інфляція.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду.

"Дійсно, у вересні індекс споживчих цін склав 2,9%. Але це зовсім не привід для паніки та роздмухування ажіотажу на споживчому ринку", - зазначив прем'єр.

Водночас, за словами Азарова, опозиціонери намагаються "залякувати людей різного роду страшилками про ціновий та валютний стрибки".

"Вчора Тимошенко заявила, що інфляція в Україні складає 58,7%. Це говорить людина, котра тільки за часів свого прем'єрства забороняла Держкомстату оприлюднювати справжні дані її керування", - сказав він сміючись.

"Ці люди, які претендують на звання борців за краще життя, прекрасно розуміють, що паніка провокує цінову нестабільність і ускладнення економічної ситуації", - зазначив прем'єр.

"Ми не приховуємо, що Україна знаходиться у непростій ситуації, країна виходить з кризи, це об'єктивний факт. І вихід з кризи ускладнюється цілим рядом обставин. Перш за все, у цьому році було аномальне літо", - заявив Азаров.

За його словами, "дефіцит зерна на світових ринках спровокував різке зростання цін практично на всі продовольчі товари". "Природно, що ці проблеми торкнулися й нас. Уряд робить все можливе для стабілізації ситуації", - наголосив прем'єр.

Азаров підкреслив, що "ніякої дестабілізації на ринках не буде". "Ми, на відміну від попередників, не збираємося маніпулювати статистичними даними", - додав він.

"У вересні ми мали надзвичайно високу інфляцію. 2,9% - це надзвичайно висока інфляція. Але це не 58, не 59 відсотків", - зазначив прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News