Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Балоги побачили, як місцеві чиновники пішли проти Януковича

Вівторок, 12 жовтня 2010, 14:11
Президент Віктор Янукович має втрутитися у ситуацію із застосуванням адмінресурсу на місцевих виборах.

Про це заявив депутат від НУНС, член Єдиного центру Василь Петьовка у своєму зверненні до президента, повідомляє прес-служба ЄЦ.

За його словами, партія неодноразово вказувала на те, що "місцеві вибори проходять із численними порушеннями, в обстановці нечесної політичної конкуренції".

"Водночас представники вашої політичної сили, у тому числі посадовці адміністрації президента, нехтують усіма подібними звинуваченнями. Як контраргумент називається відсутність чітких фактів того, що на місцях застосовується адмінресурс", - зазначив депутат.   

За словами Петьовки, "8 жовтня кандидат у депутати до Закарпатської облради, член ЄЦ Володимир Вашко був викликаний у службовий кабінет заступника глави Закарпатської облдержадміністрації Віктора Феєра".

"Чиновник висловив прямий ультиматум: або мій однопартієць відмовляється балотуватися в окрузі, де свою кандидатуру висунув голова ОДА Олександр Ледида, або його негайно звільняють із роботи", - заявив він.

"Пан Феєр, щедро приправивши свою вимогу лайкою і нецензурщиною, почав залякувати пана Вашка "проблемами в житті" та кримінальним переслідуванням. Однак той не піддався на погрози та шантаж і відмовився знімати свою кандидатуру", - наголосив Петьовка.

Депутат зазначив, що "обіцяні чиновником "проблеми" виникли миттєво". "Зараз проти Вашка поспіхом фабрикують кримінальну справу. Його вже "обробляють" співробітники міліції, викликаючи на допити за вигаданими звинуваченнями невідомих людей", - заявив він.

Петьовка зазначив, що "другим фактом є попередження Єдиному центру у зв'язку з розміщенням зовнішньої реклами партії".

"Наголошу: саме партії, а не окремому кандидату. Явними є вибірковість і застосування подвійних стандартів при винесенні попередження, бо в області широко рекламуються й інші політичні сили, у тому числі Партія регіонів", - йдеться у зверненні.

"З юридичної точки зору це рішення не витримує жодної критики. Очевидно, наступним кроком може стати зняття Єдиного центру з місцевих виборів на Закарпатті, адже саме тут наша партія користується величезною довірою виборців", - підкреслив депутат.

Петьовка зазначив, що "місцева влада сповна застосовує адміністративний ресурс і використовує найбрутальніший пресинг конкурентів". "Необхідне ваше особисте втручання, оскільки, судячи з усього, місцева влада почала діяти всупереч позиції глави держави", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...