Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман клянеться, що Янукович ось-ось запропонує суспільне мовлення

Середа, 13 жовтня 2010, 12:57
Президент Віктор Янукович подасть до парламенту законопроект про суспільне мовлення за тиждень.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман, виступаючи на конференції "Забезпечення плюралізму медіа в Україні", повідомляє УНІАН.

Вона зазначила, що цей законопроект буде внесений як невідкладний "після остаточного підтягування всіх крапок і ком".

"Я маю надію, що він буде підтриманий парламентською більшістю і що ми матимемо законодавчі підвалини для побудови громадського телебачення", - сказала Герман.

Чиновниця майже впевнена, що "такий архаїзм", як державні медіа в Україні, відійдуть у минуле.

Крім того, за словами Герман, влада буде більш активною у приватизації друкованих ЗМІ.

Також вона зазначила, що Янукович докладе всіх зусиль, щоб Верховна Рада якнайшвидше ухвалила закон про доступ до публічної інформації.

"Президент просив передати, що ми будемо робити все, щоб проект закону про доступ до інформації, який був розглянутий Радою Європи, якнайшвидше був ухвалений у парламенті", - сказала Герман.

Чиновниця також зазначила, що президент дуже зацікавлений в тому, щоб в Україні були вільні медіа й існувала прозорість у питанні власності медіа.

"Президент дуже стурбований тими випадками, які трапляються з журналістами в Україні, і просив мене ще раз передати вам, що всі випадки насильства проти журналістів і випадки перешкоджання роботі журналістів він буде тримати на особистому контролі і зробить все, щоб винні в цьому були покарані", - сказала Герман.

Як відомо, на початку тижня депутати від БЮТ Андрій Шевченко, Євген Суслов та НУНСівець Владислав Каськів зареєстрували у Верховній Раді зміни до закону про систему суспільного телебачення і радіомовлення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...