Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров запевняє Європу, що Україна не ділить сусідів на поганих і хороших

Середа, 13 жовтня 2010, 14:01

Україна не розділяє своїх сусідів на хороших і поганих, а її зовнішня політика була і залишиться виключно проукраїнською.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, виступаючи на міжнародній конференції в Брюсселі в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Вся наша зовнішня політика збалансована. Вона не проросійська і не прозахідна, а проукраїнська, і такою буде завжди. І в першу чергу, вона буде орієнтована на захист економічних інтересів", - заявив він.

"Для нас немає розподілу на поганих і хороших сусідів. Ми однаково зацікавлені в добрих відносинах, наприклад і з Росією, і з Польщею", - зазначив він.

При цьому Азаров звернув увагу на те, що Росія є найбільшим українським партнером, і найбільшим сусідом.

"Тому перше, що ми зробили - це прибрали наноси нерозуміння, ворожнечі, конфліктів і попрацювали над створенням довірчих відносин між керівництвом наших країн", - сказав він.

При цьому Азаров підкреслив, що не зважаючи на те, що, наприклад, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрічалася з російським керівництвом за останній час вдвічі частіше, ніж українське керівництво, її ніхто не звинувачує в проросійській орієнтації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування