Азаров розповів Європі, як він мріє співпрацювати з опозицією

Середа, 13 жовтня 2010, 19:50
Президент Європейського парламенту Єжи Бузек заявив, що Україна повинна слідувати європейським стандартам не тільки на словах, а й на ділі.

Про це він сказав у середу в Брюсселі після закінчення двосторонньої зустрічі з прем'єром України Миколою Азаровим, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Україна повинна слідувати європейським стандартам не тільки на словах, а й на ділі. Це важливо не тільки для наших двосторонніх відносин, це важливо для самої України", - сказав він.

У зв'язку з цим, президент Європарламенту наголосив на необхідності конструктивних відносин між владою і опозицією для дотримання "демократичного балансу, що, у свою чергу, дозволить поліпшити економіку, а також боротися з корупцією".

Бузек зазначив, що ЄС націлений на дуже тісні відносини з Україною.

Разом з тим, він висловився за необхідність сумісності як економічної, так і політичної систем ЄС та України.

Крім того, Бузек, назвавши себе оптимістом, заявив, що Україна і ЄС "повинні йти вперед разом".

У свою чергу, Азаров висловив готовність до співпраці з українською опозицією, підкресливши, що вона повинна носити конструктивний характер.

"Я сказав пану президенту, що я мрію співпрацювати з опозицією, конструктивно співпрацювати. Я прошу пана президента, щоб він звернувся до нашої опозиції і закликав її до конструктивної співпраці, а ми готові", - зазначив Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування