Яценюк пожалівся Європі, що його не пускають в ефір

Четвер, 14 жовтня 2010, 18:39
Українські опозиційні сили мають доступ до ефірів лише на чотирьох телеканалах.

Про це заявив лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк під час зустрічі з міністром Великої Британії у справах Європи Девідом Лідінгтоном, повідомляє прес-служба партії.

Міністр цікавився станом свободи слова в Україні.

Яценюк зазначив, що "Фронт Змін" та інші опозиційні сили мають доступ до каналів холдингу StarLightMedia (ICTV, СТБ, Новий) та 5 каналу, чиї новини збалансовано висвітлюють перебіг подій в Україні.

Політик також розповів, що всі політичні сили мають рівні можливості для участі в ток-шоу "Шустер-Live" (телеканал "Україна") та "Свобода слова" (ICTV).

"В інших великих політичних ток-шоу є спроби форматування програм під певні інтереси влади. Телебачення в Україні все ще залишається головним джерелом інформації для більшості громадян, тому спроби тиску тут більш відчутні", - підкреслив Яценюк.

В свою чергу Лідінгтон підтвердив, що Велика Британія залишається рішучим прихильником сильної, вільної й незалежної України та її прагнень входження до ЄС.

"Я бачу Україну частиною європейської сім`ї", - підкреслив він.

Під час зустрічі обговорювалися питання імплементації євроінтеграційної стратегії України, важливість запровадження між Україною та Європейським Союзом поглибленої і всеохопної зони вільної торгівлі, реалізації двосторонніх проектів у рамках ініціативи ЄC "Східне партнерство".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News