Азаров їздив до Європи за рейтингом - експерт

Неділя, 17 жовтня 2010, 10:34
Прем'єр Микола Азаров під час свого візиту до Брюсселя цього тижня намагався підвищити "проєвропейський рейтинг" української влади.

Таку думку висловив експерт Інституту міжнародних відносин Варшавського університету Анджей Шептицький, повідомляє УНІАН.

"З одного боку те, що цей візит проходить через півроку, не свідчить про особливу зацікавленість Азарова співпрацею з ЄС, але з іншого боку свідчить, що, можливо, він хоче змінити свій цей імідж", - сказав експерт.

Аналітик зазначив, що призначений прем'єром у березні Азаров під час свого першого візиту намагався продемонструвати готовність української влади реалізувати реформи, які наблизять державу до європейських стандартів.

Зокрема, глава уряду розповідав про новий Податковий кодекс, закликав європейців більше писати про Україну і привітав допомогу європейських політиків у діалозі української влади та опозиції.

"Видно було, що Азаров хоче підняти свій і український рейтинг", - сказав він.

У той же час аналітик звернув увагу, що в реальних справах, серед яких він назвав створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом і прийняття дорожньої карти введення безвізового режиму, відсутній значний прогрес.

Він зазначив, що в середовищі польських експертів склалося враження, що останні заяви представників української влади та Єврокомісії про розблокування переговорів у питанні зони вільної торгівлі не відповідають дійсності.

"Вирішили продемонструвати якийсь рух (у переговорах), щоб не було скандалу на саміті (Україна-ЄС 22 листопада)", - сказав він.

Шептицький також позитивно оцінив заяви Азарова про необхідність надання картки введення безвізового режиму для українців на саміті в листопаді, підкресливши, що відсутність чітких коментарів з боку європейських політиків швидше свідчить, що даний документ не буде підписаний.

Як відомо, 13-14 жовтня Азаров перебував з візитом у Брюсселі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування