Фракціям дозволять переглядати списки депутатів?

Понеділок, 18 жовтня 2010, 12:32
 

Спікер Володимир Литвин не бачить проблеми в розгляді питання про складення депутатських повноважень сумісниками.

"Всі сумісники написали заяви, а проблема не в сумісниках, а в парламенті", - сказав він на погоджувальній раді в понеділок.

Литвин також відзначив, що в Верховній Раді зареєстровано проект закону, який пропонує надати партіям право переглядати списки тих, хто має потрапити до парламенту за списками.

"Партії мають право дивитися, що за люди у них на підході, варто це питання розглянути в комплексі. Це стосується і вашої фракції, і всіх фракції без винятку", - звернувся Литвин до представника БЮТ.

Як відомо, минулого тижня депутати, що входять до групи заступника глави адміністрації президента Андрія Портнова - Валерій Писаренко та Володимир Пилипенко - зареєстрували відповідний проект.

Після позбавлення депутатства сімох депутатів-сумісників з Партії регіонів, до парламенту мають пройти 219-225 номери списку. А після них йдуть люди, яких в Партії регіонів називають небажаними.

Зокрема, на 231 місці - Володимир Заплатинський, який в 2006 році перейшов з "Нашої України" в Партію регіонів.

На 232 місці - Інга Вершиніна, яка тоді ж перейшла з БЮТ до Партії регіонів.

На 233 місці в списку регіоналів - Юрій Зюков, який в 2007 році входив до Партії регіонів, але в часи прем'єрства Тимошенко очолив "Ровенькиантрацит" і став її довіреною особою на виборах президента по Луганській області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News