Яценюк взявся за регіональну опозицію

Понеділок, 18 жовтня 2010, 19:29
Депутат від НУНС Арсеній Яценюк вніс до Верховної Ради законопроект, який регламентує діяльність опозиції в органах місцевого самоврядування.

Про це повідомляє прес-служба "Фронту змін".

Документ пропонує урегулювати діяльність опозиції у Верховній Раді Криму та органах місцевого самоврядування, визначає її права, обов'язки та доступ до ЗМІ.

Законопроект визначає опозиційну діяльність як цілеспрямовану поведінку депутатів місцевих рад, що передбачає здійснення контролю за діяльністю органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Опозиція у представницьких органах місцевого самоврядування, згідно із проектом, - це депутати сільських, селищних рад, депутатські фракції, які не увійшли до складу більшості та які на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради оголосили заяву про опозиційну діяльність.

Законопроект визначає порядок формування опозиції у кримському парламенті та органах місцевого самоврядування, закріплює рівний доступ опозиції та більшості до комунальних ЗМІ, а також доступ опозиції до засобів масової інформації всіх форм власності.

Яценюк зазначає, що не відмовився від наміру внести також закон про парламентську опозицію.

Як відомо, цей законопроект у Верховній Раді відмовилися реєструвати в п'ятницю.

В Раді повідомили, що є досі нерозглянутий з 2007 року у парламенті аналогічний законопроект Юлії Тимошенко.

"Це формальний привід. Ми все одно зареєструємо законопроект, який гарантує опозиційну діяльність у парламенті як одну з основ демократії" - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування