У Партії регіонів пояснили, які вони соціал-демократи

Вівторок, 19 жовтня 2010, 23:03
Партія регіонів і європейські соціал-демократи мають спільні погляди на засади внутрішньої і зовнішньої політики.

Про це заявив регіонал Леонід Кожара в ефірі 5 каналу, коментуючи підписання Партією регіонів і групою прогресивного альянсу соціалістів і демократів у Європарламенті меморандуму про співпрацю.

"У Брюсселі сталася дуже проста річ. Партія регіонів увійшла до великої, величезної сім'ї політичних європейських партій. Це партії лейбористські, соціал-демократичні і соціалістичні партії Європи", - зазначив він.

За словами Кожари, на сьогоднішній день ці партії є правлячими у 8 країнах ЄС, зокрема, у Нідерландах, Бельгії, Австрії, Іспанії, Греції, Болгарії, Словенії і т.д.

Відповідаючи на питання, що "лівого" є в Партії регіонів, яку називають партією великого бізнесу, регіонал заявив: "Наприклад, мене дивує, що Європейська народна партія знайшла в партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, у якої відверто є лівацькі ідеї, які суперечать ідеології партії народників".

Він зазначив, що регіонали і соціал-демократи мають "спільні погляди на багато фундаментальних засад внутрішньої і зовнішньої політики".

"У зовнішній політиці європейська соціал-демократія виступає за Європу без кордонів і за зближення України з Європою", - сказав Кожара.

"Народники ставляться більш критично до РФ. Ви знаєте, що Народна партія критикує президента Медведєва і т.д. Європейська соціал-демократія каже, що Росія наш стратегічний партнер", - зазначив він.

За словами депутата, у Партії регіонів і соціал-демократів багато спільного "в економічній платформі", зокрема, у питанні широких соціальних гарантій.

Також Кожара підкреслив, що Партія регіонів "ніколи офіційно не зверталася до Європейської народної партії". "Як до цього часу не зверталися до інших європейських партій. Був процес, були дебати в середині Партії регіонів", - сказав він.

"Я багато років був прихильником формалізації наших стосунків саме з європейськими соціал-демократами. Я на собі відчував протягом останніх 5 років критику в середині партії. Я щасливий з того, що це, нарешті, відбулося", - зазначив регіонал.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування