Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу радять завантажити роботою Богатирьову

Неділя, 24 жовтня 2010, 10:06
Президенту Віктору Януковичу варто відновити роботу Ради національної безпеки і оборони.

Таку думку озвучив глава Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, повідомляє УНІАН.

За його словами, РНБО, який є конституційним органом, створеним для моніторингу загроз національній безпеці, підготовки заходів для їх локалізації і контролю над виконанням, Януковичем абсолютно не задіяний.

Гриценко звернув увагу на те, що вже четвертий місяць Рада національної безпеки і оборони взагалі не збирається.

Останнє засідання, згідно з офіційними повідомленнями, відбулася 6 липня.

"Сьогодні перед країною з'явилися серйозні загрози економічного, фінансового, енергетичного, соціального, інформаційного та іншого характеру, які вимагають системних рішень і добре скоординованих дій усіх виконавчих структур", - зазначив Гриценко.

"Єдиний орган, який згідно з Конституцією має право здійснювати міжвідомчу координацію і контроль, визначаючи завдання для всіх виконавчих структур - РНБО. Але він не діє", - уточнив депутат.

Він також підкреслив, що навіть ті засідання Ради нацбезпеки і оборони, що проходили за 8 місяців перебування у владі Януковича, скликалися нечасто.

Гриценко вважає, що в першу чергу необхідно перевірити, як виконуються рішення, які були прийняті Радою нацбезпеки і оборони під його головуванням.

"Янукович буде здивований, його чекає маса відкриттів", - сказав він.

Зокрема, за його словами, рішення РНБО щодо Збройних сил, яке було прийнято і введено в дію президентським указом, виконано лише на 60%.

На переконання Гриценка, це підриває довіру як до РНБО, так і до самого Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: