Колеги судді-колядника почали його "відмазувати"

Вівторок, 26 жовтня 2010, 10:35
Колеги екс-судді Ігоря Зварича відмовляються від своїх свідчень проти нього.

Як пише газета "Сегодня" на засіданні Оболонського райсуду Києва суддя Львівського апеляційного суду В'ячеслав Любашевський відмовився від своїх свідчень про те, що він передавав Зваричу гроші.

"Слідство мені запропонувало дати свідчення проти Зварича, Жербицький (Володимир Жербицький до весни керував слідчою групою в Генпрокуратурі у цій справі), мені клявся своїм онуком, що мені нічого за це не буде", - сказав він.

"Але після того, як затримали Зварича, мені пред'явили звинувачення (інкримінують передачу хабара)", - повідомив Любашевський.

"8 жовтня 2008 року в руках у мене на відео якась папка...Після зарплати ми скидалися на ремонт суду - я збирав по 500-1000 гривень, і ось їх я міг передавати Зваричу, але не в той день. Зварич грошей не вимагав", - зазначив суддя.

У свою чергу Жербицький заявив: "Нам він говорив, що брав гроші, тому як до цього його примушував Ігор Зварич. Я нічого йому не пропонував і онуком не присягався".
 
Крім того, як пише видання, "Зварич приїхав до суду на конвойному авто в брюках з випрасуваними стрілками, темному светрі і зеленому піджаку".

На питання, як він себе почуває, Зварич відповів: "Слава богу, ще живий".

Також дружина Зварича Оксана поскаржилася, що їй з червня не дають можливості передати чоловікові ліки: "А у нього букет хвороб і проблеми з серцем".

"Наче підтверджуючи її слова, на суді у Зварича схопило серце, і суддя оголосив перерву до вівторка. Адвокат Зварича говорить, що ще буде не менше десятка засідань", - йдеться у публікації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування