Керівництво ЄНП не побажало зустрітися з Януковичем - Грищенко

Вівторок, 26 жовтня 2010, 22:52
Представники Європейської народної партії не хочуть спілкуватися з українською владою.

Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, виступаючи на зустрічі, організованій Німецьким фондом Маршалла (США).

"Ми хотіли б мати хороші відносини з усіма нашими партнерами, і з Європейською народною партією ми хотіли б мати політичний діалог", - цитує міністра УНІАН.

Разом з тим, за словами міністра, пропозиції української влади почати такий діалог залишилися без відповіді.

Так, за його словами, українська сторона пропонувала главі Європейської народної партії Вільфреду Мартенсу зустрітися з президентом Віктором Януковичем під час його останнього візиту в Брюссель 13 вересня.

"Однак Мартенс не знайшов можливості", - сказав Грищенко.

"Ми готові до дискусії, але коли є недолік бажання в іншої сторони, тоді і виникають питання", - заявив глава українського МЗС.

Він також зазначив, що серед іншого, представники української влади не впевнені, наскільки збалансовану інформацію отримують представники ЄНП про ситуацію в Україні.

"Це не "холодна війна", просто на вулиці холодно, і потрібно зайти в теплий дім", - сказав Грищенко.

Як відомо, представники парламентської більшості та українського уряду неодноразово висловлювали невдоволення позицією ЄНП щодо оцінки ситуації в Україні і навіть звинувачували партію в діях "під диктовку" опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...