Азаров говорить, що Україна краще Італії й Іспанії

Четвер, 28 жовтня 2010, 18:10

Україна сподівається на досягнення домовленостей з Європейським Союзом про затвердження "дорожньої карти" по вільному доступу громадян України в країни Шенгенської зони.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Микола Азаров, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Керівництво України одержало чіткі запевняння з боку керівництва Євросоюзу про те, що це питання є пріоритетним", - сказав прем'єр у ході запису телепрограми "Іспит для влади".

За словами Азарова, для того, щоб це питання було розглянуто на найближчому саміті Україна-ЄС 22 листопада в Брюсселі, документ має пройти затвердження 27 країн.

"Серед країн Європи є різні позиції. Одні - підтримують позицію України", - сказав він, назвавши серед цих країн Польщу і Фінляндію.

Як відзначив прем'єр, у той же час інші країни хотіли б переконатися в здатності України протистояти нелегальній міграції, а також спрогнозувати можливі обсяги такої міграції.

"Я на це відповідаю нашим європейським колегам, що через Італію й Іспанію обсяг нелегальної міграції в Європу значно більший, ніж через Україну", - сказав він.

При цьому Азаров висловив сподівання, що це питання може бути позитивно вирішене 22 листопада на саміті Україна-ЄС. "Сподіваюся, що таке рішення буде ухвалене", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування