Азаров заспокоює бізнес податковими канікулами й "подарунком"

Понеділок, 15 листопада 2010, 12:24

Прем'єр-міністр Микола Азаров спростовує, що новий Податковий кодекс знищить малий бізнес, а також ускладнить роботу спрощенців.

"Це зовсім не так", - заявив він у ході прямої лінії із читачами газети "Факти і коментарі" у понеділок.

"Для малого бізнесу будуть створені податкові канікули, які суттєво полегшать фінансове навантаження на підприємців", - заявив прем'єр.

"Що стосується спрощенців. Скажіть, чи може бізнесмен мати спрощену форму оподатковування, займаючись при цьому нерухомістю, маючи мільйонні річні обороти, а також штат співробітників понад сто осіб?", - додав Азаров.

За його словами, для спрощенців будуть уведені обмеження, які дадуть їм можливість платити справедливі податки.

Коментуючи питання зниження ПДВ на 1%, прем'єр сказав, що в масштабах країни 700 мільйонів гривень на рік - "дуже великий подарунок, який уряд дарує підприємцям".

Азаров також запевнив, що цього року не буде секвестру бюджету (скорочення видатків при виконанні окремих статей чи всього державного бюджету). Раніше колишній в.о. міністра фінансів у уряді Юлії Тимошенко Ігор Уманський припустив, що секвестр може стати компромісом між Кабміном України й МВФ.

Відповідаючи на запитання, чи буде Кабмін підвищувати пенсійний вік, Азаров сказав: "Ми зараз думаємо над тим, як зацікавити наших громадян працювати довше".

"Річ у тому, що в Україні складна демографічна ситуація: через 5 років кількість тих, хто працює, і пенсіонерів зрівняється. Як тоді забезпечити всім гідний рівень життя? Тому ми зараз і проводимо економічну реформу й розробляємо компенсаторні механізми, які дозволяють зацікавити громадян пізніше виходити на пенсію", - повідомив прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування