Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров поважає підприємців на вулицях, але зробить усе по-своєму

Середа, 17 листопада 2010, 10:00

Кабмін "з повагою ставиться" до незгоди громадян з деякими положеннями Податкового кодексу.

Про це на засіданні уряду у середу заявив прем'єр Микола Азаров, коментуючи акції протесту підприємців проти ухвалення документу.

При цьому він назвав "визначною подією" затвердження парламентом у вівторок 5-ти основних розділів кодексу.

"Податкова реформа - справа надзвичайно складна, масштабна і відповідальна. І перетворення, які відбудуться в країні завдяки податковій реформі, визначать життя наступних поколінь", - сказав Азаров.

"У нас вільна демократична країна, тому вчора ті, хто побачив у кодексі мінуси, вийшли на вулиці і заявили про свою незгоду. Уряд з повагою ставиться до всіх громадян, до всіх законних інтересів. Але наголошую, що рішення ми приймаємо в інтересах переважної більшості нашого суспільства", - додав він.

Азаров наголосив, що в зв'язку з ухваленням Податкового кодексу "багатьом підприємцям доведеться перебудувати свою діяльність згідно з європейськими цивілізованими нормами".

"Але робиться це для того, щоб виграло все суспільство, щоб економіка, отримавши потужний стимул для прискореного розвитку, дала нам можливість вийти на принципово нову якість життя", - сказав він.

Азаров також висловив задоволення з того приводу, що більшість у Верховній Раді підтримує позицію уряду.

Тому він попросив профільне міністерство термінову розпочати розробку документів, які мають бути затвердження після набрання чинності Податковим кодексом.

"Всіх прошу підготуватися до масштабного вивчення положень цього системного закону і їх роз'яснення платникам податків. Ми повинні зробити все так, щоб введення в дію нових норм пройшло з мінімальними ускладненнями", - сказав Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування