Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковського попросили зайнятися Грачом

Середа, 17 листопада 2010, 18:24
Депутати Верховної Ради Криму просять дати оцінку публічним заявам голови Кримського республіканського комітету КПУ Леоніда Грача.

Відповідне звернення до генпрокурора Віктора Пшонки, голови СБУ Валерія Хорошковського і першого секретаря КПУ Петра Симоненка було прийнято на засіданні в середу.

Депутати вважають, що заяви Грача "виходять далеко за рамки звичайної політичної риторики і носять явно провокаційний характер", підриваючи тим самим "основи миру і стабільності в автономії".

Зокрема, мова йде про інтерв'ю та коментарях лідера кримських комуністів, в яких той звинувачує Партію регіонів у фальсифікації результатів виборів і в порушенні порядку фінансування виборчої кампанії.

На думку авторів звернення, ці заяви є завідомо неправдивими звинуваченнями у скоєнні злочину, до того ж, вони суперечать висновкам міжнародних спостерігачів про те, що вибори в Криму пройшли чесно і демократично.

"Заклики Грача до масових акцій непокори можна розцінювати як дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу, що є прямим порушенням чинного законодавства України", - цитує депутатів е-Крим.

За прийняття звернення висловилися 72 депутати з 93 голосуючих, проти проголосували четверо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...