Регіонал побачив, як екс-міністр хоче сховатися

Четвер, 18 листопада 2010, 20:56
Намагання екс-міністра економіки Богдана Данилишина отримати політичний притулок у Чехії є спробою уникнути відповідальності за скоєні правопорушення.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, повідомляє прес-служба партії.

"Відмова від співпраці зі слідством демонструє, що екс-міністру є що приховувати від правоохоронних органів", - заявив він.

Парламентар висловив нерозуміння і здивованість відмовою Данилишина співпрацювати зі слідством.

На його переконання, людина, якій немає чого приховувати, не повинна ховатися від правоохоронних органів.

"Нещодавно Данилишин заявляв іншу позицію і говорив про готовність співпрацювати із правоохоронними органами. Якщо людина часнику не їла, то й запаху немає", - процитував він народне прислів'я.

"Я, наприклад, готовий піти до правоохоронних органів і дати пояснення із будь-яких питань, які могли б їх цікавити. А коли претензії правоохоронців є обґрунтованими, люди часто починають притягувати за вуха політику", - додав Олійник.

Політик зазначив, що зацікавленість у тому, щоб Данилишин не давав свідчень українським правоохоронцям, можуть мати представники вищого керівництва попереднього уряду.

"Хто притягує сюди політику? В тому числі й ті люди, які розуміють, що ті хто виконував незаконні вказівки прем'єра, віце-прем'єрів, можуть рано чи пізно дати свідчення і вказати на них як на осіб, які безпосередньо віддавали розпорядження на вчинення незаконних дій", - наголосив депутат.

Олійник підкреслив, що заяви окремих колишніх високопосадовців про політичні переслідування є спробою уникнення відповідальності і захисту своїх інтересів.

Депутат наголосив, що екс-міністр мусить дати пояснення правоохоронцям, а не намагатися уникнути відповідальності, ховаючись за заявами про політичний тиск.

"Треба давати чітку відповідь на пред'явлені обвинувачення і, якщо там є склад і ознаки злочину, нести відповідальність. Якщо високопосадовці ховатимуться від відповідальності під приводом політичного притулку, ми ніколи не подолаємо корупцію", - підсумував Олійник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування