Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович запевняє, що Янукович нічого не порушував

П'ятниця, 10 грудня 2010, 13:20

Наступного тижня президент подасть до парламенту проект законопроектів, які повинні будуть забезпечити адмінреформу.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Готовий повний пакет проектів законів, які наступного тижня будуть подані до парламенту президентом країни", - сказав він.

Зокрема, за словами міністра, це проект закону про державну службу, проект закону про центральні органи виконавчої влади, проект змін до закону про Кабмін і проект закону, яким буде запропоновано унормувати діяльність національних регуляторів та природних монополій.

Також, коментуючи висловлювання експертів щодо того, що указ президента про адмінреформу не заснований на чинному законодавстві, Лавринович зазначив: "Неконституційних речей президент не робить".

"Указ виданий у повній відповідності з Основним законом нашої держави. Указ передбачає ліквідацію, реорганізацію або створення центральних органів виконавчої влади - це повноваження президента, які він реалізує за поданням прем'єра", - сказав він.

"Вся конституційна процедура дотримана. Що стосується звільнень і призначень, це також конституційні повноваження глави держави, які він здійснює за поданням Кабміну, і все це реалізовано в повній відповідності з Конституцією", - зазначив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування