ЄНП: недемократичність влади може підірвати європейські прагнення України

П'ятниця, 17 грудня 2010, 09:30

Hедемократична поведінка влади України може поставити під загрозу європейське майбутнє країни.

Про це йдеться в заяві президентства Європейської народної партії, ухваленій 16 грудня на саміті партії в Брюсселі.

"Ми розглядаємо останні антидемократичні події в широкому контексті різкого погіршення політичної ситуації і демократичних свобод в Україні після обрання Віктора Януковича президентом", - йдеться у документі.

"Втручання держави в діяльність основної опозиційної партії під час місцевих виборів, маніпуляція і виборче застосування системи кримінального правосуддя проти політичних опонентів і активістів громадянського суспільства, залякування журналістів тепер доповнюється прямими і цинічними утисками лідера опозиції та її найближчих соратників", - зазначили у ЄНП.

У заяві партія закликала президента і українську владу змінити свою нинішню поведінку, котра, на думку лідерів ЄНП, підриває основні демократичні принципи і суперечить задекларованим європейським цінностям.

"На жаль, всупереч численним деклараціям про добрі наміри, вона (влада) не здійснила необхідних кроків аби виправити ситуацію після наших попередніх заяв від 13 вересня і 19 листопада", - зазначається у документі.

"Настав час визнати, що продовження такої антидемократичної практики може ще більше підірвати європейські прагнення України та її європейську перспективу", - вважають лідери ЄНП.

Як відомо, Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, одержаних у рамках Кіотського протоколу.

УНІАН

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування