Литвин покличе у Раду Пшонку лише в обмін на слухняну опозицію. БЮТ пішов

Вівторок, 21 грудня 2010, 11:11

Спікер Володимир Литвин пропонує опозиції доповідь генпрокурора щодо останніх подій у парламенті в обмін на їхню згоду працювати "у штатному режимі".

Про це він сказав, доповідаючи результати консультацій на погоджувальній раді.

"Ми домовилися, що ми повинні знайти компроміс, і цей компроміс може полягати у тому, що сьогодні Верховна Рада приймає рішення, щоб завтра отримати відповідну інформацію від Генпрокуратури щодо оцінки останніх подій у Верховній раді", - сказав Литвин.

"Але разом з тим ми домовилися, що кожна фракція зараз проведе у себе консультації щодо того, як вони далі будуть діяти. Пропозиція полягала в тому, що коли ми домовляємося і приймаємо рішення, то ми публічно заявляємо про те, що Верховна Рада працюватиме у штатному режимі, депутати присутні в залі", - додав він.

За словами Литвина, лише за таких умов він поставить на голосування вимогу опозиції щодо звіту генпрокурора.

"Якщо ми не досягнемо компромісу, тоді ми це питання будемо слухати, можливо, після нового року, якщо це когось влаштовує", - сказав він.

"Після консультацій у фракціях, кожна фракція заявляє про свою позицію. Якщо ми продовжуємо роботу і публічно про це заявляємо, це питання ставиться на голосування. Якщо ні, то завтра повернемося до розгляду цього питання. Я розумію, що в цьому ніхто не зацікавлений", - додав Литвин.

Після цих слів депутати від БЮТ і НУНС покинули сесійну залу.

Раніше "регіонал" Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів підтримає вимогу опозиції лише за умови доповіді генпрокурора "з аналізом усіх подій, які відбувалися у залі, починаючи з блокування електрощитової після ратифікації Харківських угод і з поверненням усіх справ, які є".

"Ми не в дитячому садочку, щоб запрошувати батьків і щоб вони замість нас розібралися, що відбувається тут", - сказав він.

Як відомо, БЮТ і НУНС вимагають негайно заслухати доповідь генпрокурора щодо побиття їхніх депутатів "регіоналами".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування