Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл: Хорошковський навмисне розкрутив справу Ланге

П'ятниця, 24 грудня 2010, 09:51

Глава СБУ Валерій Хорошковський навмисне "розкрутив" справу німецького експерта Ніко Ланге.

Про це заявив депутат Тарас Чорновіл в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ, зазначивши, що це було зроблено перед візитом президента Віктора Януковича до Німеччини.

"Перед берлінським візитом Хорошковський навмисне розкрутив справу Ланге. Не пускати в Україну настільки впливового німецького експерта перед поїздкою президента Януковича до Німеччини - це пряма, відверта, продумана провокація", - сказав він.

"Були ще проблеми з німецьким журналістом Шуллером, ну і "справа телеканалів" на довершення", - заявив Чорновіл.

"Ті ж затримання українських журналістів зараз без якихось спеціальних цілей, - це не Білорусь, де треба залякати, треба побити. Ніхто Мустафу не залякував, але його взяли, бо знали, що він може безпосередньо подзвонити Герман, підняти шум", - зазначив депутат.

За його словами, "взяти кого з менш відомих журналістів - і це може проскочити непомітно".

"Показовим є і цей дурний позов до "Kyiv Post" у Лондонському суді (Дмитро Фірташ подав позов до Лондонського суду, звинувачуючи "Public Media", компанію, що володіє "Kyiv Post", у наклепі). І це все розкручується, щоб створити непривабливий імідж України в західному векторі", - зазначив Чорновіл.

Депутат заявив, що "найбільша проблема, яка буде цікавити Захід - це Хорошковський".

"Це вже жорстко озвучено. Більш того, він собі дозволив витівку в Брюсселі, коли сказав: ми, мовляв, готові прийняти резолюцію ОБСЄ тільки в тому випадку, якщо там не буде згадок про СБУ та про нього особисто. Це плювок", - сказав він.

"У мене таке відчуття, що тут навмисне робляться якісь кроки для того, щоб Україну від Заходу максимально відгородити", - додав Чорновіл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування