Соратники Луценка вбачають в його затриманні виключно політику

Неділя, 26 грудня 2010, 15:10

Арешт колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка є виключно політичним.

Про це заявив глава партії "За Україну!" В’ячеслав Кириленко, повідомляє його прес-служба.

За його словами, ніяких підстав брати під варту політика не було, оскільки він регулярно спілкувався із слідчими й ознайомлювався з матеріалами кримінальної справи.

"Затримання Юрія Луценка є виключно політичним актом влади, спрямованим на залякування опозиції", - переконаний Кириленко.

"Теперішній владі не потрібна опозиція, головне завдання якої контролювати владу. Тому ми й спостерігаємо тиск на опозиційних політиків", - підкреслив він.

В свою чергу лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко заявив, що його політична сила засуджує дії Януковича, спрямовані на вибіркове застосування закону і політичні репресії проти опозиції.

"Абсолютно очевидно, що в системі влади "начальник-підлеглий", яку вибудував Янукович за десять місяців свого президентства, рішення щодо порушення карних справ, обмеження пересування, затримання чи арешту опозиційних політиків і членів попереднього уряду можливі лише після санкції Януковича", - зазначив політик.

Грищенко також переконаний, що немає обґрунтованих підстав встановлювати обмеження на свободу пересування.

"Лідери політичних партій і члени колишнього уряду не загрожують суспільству, вони не нападають на людей на вулицях. Немає жодної потреби тримати їх за ґратами, коли суд ще не визнав їхньої вини", - цитує політика прес-служба "Громадянської позиції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування