Закон про мови можуть ухвалити влітку?

Вівторок, 28 грудня 2010, 07:22

Закон про мови, який розширює сферу застосування російської мови в Україні, можуть ухвалити влітку наступного року.

Про це сказав депутат Партії регіонів Вадим Колесніченко, пише газета "Сегодня".

"Голосів за нього досі немає. Гарантовано є тільки голоси Партії регіонів і комуністів", - зазначив він. Це - 207 голосів.

"Литвинівці коливаються, а бютівці й нунсівці, які приєдналися до нас, у голові тримають можливість іти по мажоритарних округах Центра й Заходу, де їм таке голосування плюсом не буде", - сказав Колесніченко.

"Тому потрібне вольове рішення першої особи, а його поки немає. Чому? Є таке поняття "грань міцності": зараз ідуть податкова, пенсійна й інша реформи, якщо в цей період вистоїмо, то можна переходити й до питання мови", - додав він.

"Коли? Гадаю, влітку 2011 року. Тому що якщо тягти з ним до 2012 року, Партія регіонів провалить парламентські вибори", - вважає Колесніченко.

Політолог Вадим Карасьов каже: "Частина оточення президента вважає, що це питання поглибить розкол суспільства, та й порядок денний у Януковича зараз інший - консолідація влади й економіка. Не думаю, що питання поховане, у потрібний момент його витягнуться на поверхню, але чи вирішать - ще питання".

А депутат від НУНС Андрій Парубій заявляє: "Реакція на ухвалення закону про мови буде найжорсткішою з усіх, які регіонали можуть уявити. Протестні настрої по мовному питанню можуть вилитися в масові акції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування