Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грищенка вже відпрацьовують "бібліотечну" пропозицію Яценюка

Вівторок, 18 січня 2011, 17:59

У Міністерстві закордонних справ повідомляють, що в бібліотеці на базі Культурного центру України в Москві проводиться збільшення фондів.

Як зазначив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин у вівторок, Культурний центр планується перетворити на головне вогнище популяризації класичної та сучасної української літератури в Росії.

У МЗС вважають, що ця бібліотека, перебуваючи під прямим управлінням українських органів влади, буде мати гарантії від ситуацій, аналогічних тим, що відбувається навколо Бібліотеки української літератури.

"У МЗС позитивно оцінюють ініціативу народного депутата Арсенія Яценюка взяти участь у створенні електронної версії бібліотеки української літератури в Культурному центрі України в Москві", - повідомив Волошин.

"Керівництвом МЗС дано доручення посольству України в РФ опрацювати практичні механізми реалізації цього проекту", - повідомляють у відомстві.

При цьому Волошин зазначає, що МЗС продовжує займатися нормалізацією ситуації навколо московської Бібліотеки української літератури.

"Для Міністерства закордонних справ України питання задоволення культурно-освітніх прав більш ніж двохмільйонної української громади в Російській Федерації є одним із пріоритетних пунктів на порядку денному україно-російських відносин", - зазначив він.

"За дорученням міністра закордонних справ Костянтина Грищенка посольство України в РФ працює над тим, щоб ситуація навколо бібліотеки нормалізувалася якомога швидше, а слідчі дії, що там проводяться правоохоронними органами, ніяк не перешкоджали користування бібліотечними фондами", - зазначають в зовнішньополітичному відомстві.

Як відомо, останнім часом у Бібліотеці української літератури в Москві, яка належить московському урядові і є муніципальним закладом культурного профілю, провели декілька обшуків.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...