Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи просять СБУ вгамувати націоналістів, які розбушувалися

Вівторок, 18 січня 2011, 18:32

Донецький обком Компартії просить Службу безпеки України не допустити ходи націоналістів у Донецьку в День соборності.

Про це йдеться у заяві обкому, поширеній прес-службою, повідомляє УНІАН.

Згідно з повідомленням, Донецький обком КПУ звернувся до Управління СБУ в Донецькій області з вимогою "взяти під контроль націоналістів, що розбушувалися, а також не допустити 22 січня 2011 року маршу в центрі Донецька".

Свою вимогу в обкомі КПУ обгрунтовують тим, що націоналісти "можуть спровокувати конфлікт і викликати фізичне протистояння".

Обком КПУ закликає СБУ не допустити 22 січня масової ходи і "вжити заходів із захисту безпеки жителів і гостей міста Донецька з метою недопущення розпалювання конфліктів і ідеологічної неприязні, протистояння між різними політичними і суспільними силами".

На думку обкому КПУ, на даний час суспільна ситуація загострена "на фоні скасування указу президента про зняття звання Героя України з Степана Бандери, загрозливих заяв націоналістичних організацій, наростаючих актів вандалізму відносно пам`ятників радянської епохи".

У зверненні також вказано, що "найближчим часом націоналістичні кола планують посилення фінансування донецьких націоналістичних організацій і розширення мережі бойовиків".

"Мета даних заходів - дестабілізувати політичну ситуацію в Донецькій області і зробити її "показовою" в плані всеукраїнського націоналістичного шабашу, що, поза сумнівом, приведе до суспільного конфлікту і загрози національній безпеці України", - йдеться у зверненні КПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування