Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович сказав, що буде з "мовним питанням"

П'ятниця, 28 січня 2011, 11:12

Президент Віктор Янукович заявляє, що у мовному питанні Україна дотримуватиметься Європейської хартії мови.

"Кращий варіант, який сьогодні існує в світі, це Європейська хартія мови. Якщо ми її будемо дотримуватись і створимо умови для розвитку в Україні кожної культури населення, яке населяє Україну, це буде відповідати нашим європейським прагненням", - сказав Янукович в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

"Тому що Європа – це країна регіонів. Україна – це також країна регіонів. І люди звикли ходити в одну церкву. Не можна їх примушувати ходити в іншу. Не можна!", - додав він.

Янукович наголосив, що "держава не повинна в це втручатись", а "повинна створювати умови для кожної людини".

"І це буде справедлива державна політика", - зазначив він.

Коментуючи 20-річчя з Дня незалежності України, яке святкуватимуть цього року, Янукович заявив:

"Можна із впевненістю сказати, що Україна відбулась як держава. І до цього доклали багато зусиль всі, хто жив у ці часи незалежності 20 років. Всі, хто працював на різних посадах – і високих, і не високих. Тобто, це безперечний факт, що незалежна Україна відбулась. Все! Це головне!"

Говорячи про майбутнє України, Янукович висловив переконання в тому, що Україна – "це унікальна держава - унікальним географічним положенням, ресурсами, людським капіталом".

"І Україна буде в числі найбільш розвинутих країн вже найближчим часом. Я сказав би так. От в цьому десятиріччі. Я в цьому переконаний", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування