Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко побачив, як влада його витісняє з політики

Неділя, 30 січня 2011, 10:44

Комуністи стурбовані непослідовністю у діяльності вищого політичного керівництва країни.

Про це йдеться в заяві Центрального Комітету КПУ, прийнятій у суботу на позачерговому Пленумі ЦК.

У заяві висловлюється серйозна стурбованість ЦК КПУ "розвитком політичної ситуації в країні, непослідовністю у діяльності вищого політичного керівництва країни, відходом від декларованих під час президентських виборів і при створенні правлячої коаліції позицій по ряду принципових питань (дебандерізація, протидія націонал-екстремізму, законодавче закріплення гарантій конституційного права громадян на вільне користування рідною мовою тощо), що наразі намітилося".

У документі також наголошується, що при розробці і прийнятті законів та урядових рішень не завжди враховується думка Компартії, недотримуються вимоги Положення, прийнятого при створення парламентської коаліції (більшості).

"У наявності прагнення певних сил витіснити Компартію з політичного процесу, повернути Україну до режиму "ющенківщини без Ющенка", що відкриває шлях до реваншу найбільш реакційних, правонаціоналістичних, прозахідних сил. Не можна не бачити й того, що влада все більше втрачає підтримку в народі", - цитує заяву прес-служба КПУ.

Комуністи також звернулися до президента, спікера, прем'єра і партнерів по коаліції з вимогою "розглянути з їх участю ситуацію, що склалася і спільно виробити заходи, що забезпечують функціонування правлячої більшості на тих принципових засадах, на яких вона створена".

Також спільними діями КПУ пропонує реалізувати узгоджену програму дій і запобігання небезпечної деформації політичного курсу, виробленого за підсумками президентських виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування