Яценюк рознюхав, що "регіонали" хочуть вигнати 100 депутатів

Понеділок, 31 січня 2011, 16:00

Лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк заявляє, що в планах Партії регіонів є внесення змін до Конституції, якими кількість депутатів передбачено скоротити з 450-ти до 350-ти.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам, повідомляє УНІАН.

За словами Яценюка, у Партії регіонів "хочуть створити під Януковича якусь там конституційну раду" з тим, щоб "остаточно закріпити, легітимізувати свою владу".

Яценюк висловив переконання, що парламент дуже швидко ухвалить зміни до Конституції у частині перенесення терміну виборів.

Водночас він наголосив, що коли дійде справа до змін до Конституції в частині основних положень – розподілу влади, функцій президента, судової, законодавчої і виконавчої гілок влади, прокуратури, "там буде серйозна і жорстка дискусія".

"Я сподіваюся, що тут і Венеціанська комісія, і наші західні партнери можуть нам стати до допомоги, тому що це єдиний шлях, яким хоч якось можна обмежити вплив провладної Партії регіонів і президента Януковича", - сказав Яценюк.

За його словами, один із планів Партії регіонів полягає у тому, щоб зміни до Конституції подати під прикриттям зменшення кількості депутатів до 350 осіб.

"Це буде дуже популярна реформа? Правда?", - запитав він.

Яценюк спрогнозував також, що до цього буде додана "ліквідація депутатської недоторканності повністю", і це робитиметься з тим, щоб народ позитивно сприйняв зміни до Конституції.

Як зауважив Яценюк, якщо такі зміни будуть ухвалені, "то, в принципі, парламент можна закривати", оскільки він не матиме жодного впливу на політичну ситуацію, на політичні процеси в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...