Генпрокуратуру просять розібратися з ДАІшниками-месниками

Понеділок, 14 лютого 2011, 11:04

"За Україну!" та "Батьківщина" просять правоохоронні органи покарати винних у затриманні в Одесі активіста "дорожнього контролю", який зняв висловлювання ДАІшника про "телячу мову".

Про це повідомляють прес-служби партій.

Як відомо, 12 лютого приблизно о 3 годині ночі, працівники ДАІ Одеси зупинили автомобіль активіста "дорожнього руху" Дмитра і затримали його. Активіста, який зняв відео з даішником, що зневажає державну мову, посадили на 5 діб.

"Ми (народні депутати групи "За Україну!") звертаємося до Генеральної прокуратури з проханням перевірити правомірність дій представників ДАІ й, у разі виявлення порушень - вони мають нести покарання", - заявив депутат від "За Україну!" Іван Стойко.

Він упевнений, що затримання громадського активіста – "це черговий наступ на права українців".

У свою чергу, партія "Батьківщина" вимагає покарати одеських ДАІшників за "репресії" проти громадського активіста.

У його арешті "Батьківщина" вбачає "ознаки спланованої провокації з боку правоохоронних органів та суду і вимагає негайної реакції Генеральної прокуратури, Вищої ради юстиції, а у випадку їх бездіяльності – прямого втручання президента Януковича".

У "Батьківщині" впевнені, що це затримання не було випадковістю, і мета одеських даішників – "не тільки провчити "зарвавшегося" водія, але й залякати та поставити на місце будь-кого, хто насмілиться вимагати від міліції виконання законів України".

"Або ти слухняно підкоряєшся хамству і поборам на дорогах від співробітників ДАІ, даєш "на лапу", терпиш знущання, сприймаєш "ментовщину" як невідворотну реальність життя сучасної України, або гримиш за грати у результаті провокації. Тільки тому, що захистив державну мову чи попросив міліціонера представитися, як це передбачено законом", - тлумачить партія.

"Батьківщина" вимагає "негайного і об’єктивного розслідування інциденту в Одесі, звільнення з-під варти активіста громадської організації "Дорожній контроль", а також покарання і звільнення з посад як безпосередніх організаторів і виконавців провокаційних дій, так і їхнього прямого керівництва".

"Ми звертаємося також до Вищої ради юстиції з вимогою дати відповідну оцінку правомірності дій судді, за рішенням якого водія кинуто за грати", - сказано в заяві.

"Ми також звертаємося до всього українського суспільства із закликом не боятися захищати свої громадянські права. Поступаючись в малому, можна втратити країну, яку сьогодні влада намагається перетворити у поліцейську державу", - заявляє "Батьківщина".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування