Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров обіцяє не підривати Софію

Понеділок, 14 лютого 2011, 16:17

Заборона на забудову в межах Софії Київської збережеться, реставраційні роботи цього пам'ятника продовжаться, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Звичайно буде (зберігатися заборона). Міністерство культури, що забезпечує роботу з величезною кількістю музеїв, заповідників, напевно, здатне забезпечити таку турботу нашій національній святині (Софії Київській)", - сказав він журналістам у Києві в понеділок, відповідаючи на питання про те, чи збереглася заборона на будівництво в межах заповідника, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Прем'єр-міністр також підкреслив, що Міністерство культури має у своєму розпорядженні достатню кількість фахівців, здатних забезпечити продовження реставраційних робіт.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів вирішив передати комплекс історичних споруд "Софія Київська", що є частиною Національного історико-архітектурного заповідника "Києво-Печерська Лавра", у сферу управління Міністерства культури.

Міністерству фінансів доручено передати Мінкультури відповідні бюджетні призначення на утримання і розвиток "Софії Київської".

До цього одна з найвидатніших пам'ятників епохи Київської Русі, що включена у список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, знаходилася в сфері Міністерства регіональної політики, будівництва і житлово-комунального господарства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування